Мъдрости

"Съблазънта на далечното и недостижимото е измамна. Най-блестящата възможност е край теб."

сряда, 16 юни 2010 г.

За секса и още нещо!!!


Интересни факти за секса

Вероятно си мислите, че щом мъжете и жените са заедно от хилядолетия, би трябвало да сме наясно с почти всичко, свързано със секса.

Учените обаче постоянно ни изненадват с нови и нови интересни факти за сексуалното поведение на двата пола, които влияят на живота ни.

Сексът няма възраст...за някои хора.

Повече от ¾ от пенсионерите правят секс - нещо, което едва ли са очаквали, когато са били по-млади. Проучване от 2007 г. на медицинския журнал New England Journal of Medicine показва, че повече от половината от хората на възраст между 75 и 85 години правят секс поне 2 пъти месечно. Но......


Мъжете надживяват жените сексуално.

Мъжете живеят по-кратко от жените, но, когато става дума за сексуалния живот, мъжете имат предимство. Според скорошно проучване в САЩ, ако сте на 55 години и сте мъж, ви остават около 15 години сексуално активен живот, но ако сте жена – само 10.


Чувството за вина зависи от пола.

Мъжете се чувстват по-виновни, ако са изневерили сексуално, а жените - при емоционална изневяра. Всички се чувстват виновни след предателството на партньора си, но причините за това са различни при двата пола, казва Мериан Фишър, професор от университета „St. Mary” в Халифакс, Канада.


Удоволствието може да бъде болезнено.

Мъжете, които са много сексуално активни между 20 и 40-годишна възраст, особено тези, които мастурбират често, са изложени на по-голям риск от рак на простатата, смятат изследователи от Университета на Нотингам. Но след 50-годишна възраст, дори леката сексуална активност може да предпази мъжете от тази болест.


Сексът и щастието вървят заедно.

Жените, които са сексуално задоволени, са по-щастливи, независимо от възрастта си. Не е ясно дали сексът прави жените по-щастливи или по-щастливите жени имат по-голямо сексуално желание. Според Сюзан Дейвис, един от учените, изследващи женското здраве в университета Monash, Австралия, ниското либидо може да понижи самочувствието на жените, както и да се отрази негативно на връзката им.


Точката G може и да не съществува.

Известната G точка, за която се смята, че е най-силно ерогенната зона по женското тяло и която може да доведе жената до невероятно удоволствие... поне при някои жени... може и да не съществува. Ново изследване сочи, че G точката може би е въображаема, или поне съществуването й е много субективно.


Сексът има миризма.

Мъжката пот мирише различно по време на секс, а жените могат да почувстват разликата между сексуална и нормална пот, според проучване на медицински журнал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар