Мъдрости

"Съблазънта на далечното и недостижимото е измамна. Най-блестящата възможност е край теб."

петък, 18 юни 2010 г.

Източниците на енергия у дома


На всеки му се иска, когато се прибере вкъщи, да попадне в свят пълен със спокойствие и положителни емоции. Естествено, атмосферата в дома на първо място зависи от хората, които го обитават. Но и заобикалящите ни предмети също могат да предизвикат положителни емоции. В психологията това се нарича "котва".

Намерете своята "котва"

Такава "котва" за вас може да бъде не само предмет, но и миризма, съчетание на цветове, мелодия. Всеки път при среща "котвата" ни връща състоянието на удоволствие, наслада, повтаряща момента, когато е била възприета от подсъзнанието ни. Но дори ако нямате "котва" в дома си, можете да я създадете от най-обикновени вещи.
Нека посочим кои предмети в дома се възприемат от подсъзнанието ни като стимул за радост, отпускане или удоволствие.

"Огледалото... "

Огледалата са мощно средство за коригиране на енергетичните потоци в дома. Те разширяват пространството, затова са незаменими за тесни места. Удвояват всичко, което се отразява в тях. Огледалото може да бъде "жива" картина, ако в него се повтаря красивият пейзаж пред прозореца ви.
Никога не слагайте огледало срещу входната врата, за да не отразява влизащата в дома енергия. Не е добре в огледало да се отразява съпружеското ложе. Не се препоръчва и дълго време да се оглеждате.

Изработен от вас предмет

Като източник на позитивна енергия в дома може да служи всяка вещ, направена ръчно от естествени материали. Ако тя е създадена за вас и майсторът е бил в добро разположение на духа, ценността й е уникална. Ако сама обичате да майсторите, старайте се да го правите, когато сте здрава и в настроение. Не забравяйте, че в труда си влагате не само умения, но и енергия, която придобива форма.
В жилища, където по-голямата част от предметите е създадена от ръцете на самите стопани, се усеща особена топлина и уют. А взаимоотношенията в такива семейства са близки до идеалните.

Снимка на стената

Използването на снимки в интериора е прекрасен начин да се подобри настроението ни, особено ако те отразяват щастлив момент от живота. Когато видите снимката на детето си, трудно ще сдържите усмивката си. Когато окачвате снимки, активизирайте фантазията си и обмислете всичко - от рамката, до мястото, където ще ги закачите.
Ако искате да поставите снимка върху бюрото си, използвайте десния ъгъл - според фен шуй това е зоната на взаимоотношенията.

Камъкът

Във всеки дом ще намерят място и кристалите. Те са уникална форма на живот, честотното им излъчване оказва влияние върху човешката енергетика и околното пространство.
Използвайте само природни кристали,например нефрит. От източните народи той се почита като свещен камък. Ако имате фигурка от истински нефрит, сложете я на североизток в дома си.
За трансформиране на енергията, влизаща в жилището през прозореца, на шнур се окачва кристал в прозоречния отвор. Най-добре е да се използват прозрачни кварцови кристали или планински кристал.

Цветята

Ако нямате живи цветя в дома си, той едва ли би могъл да се нарече уютен. Във всеки дом е добре да има по няколко саксийки. При избора на стайните растения най-важна е интуицията ви. Помислете си и къде да ги поставите.
Зеленото островче в югозападната зона подобрява взаимоотношенията в семейството.

Произведенията на изкуството

Много приятно и престижно е да имате в дома си предмет на изкуството. Картините и скулптурките в интериора ни свързват с отразяването на енергетиката от околния свят чрез възприятието на художника или скулптора. Затова трябва да усетите какви чувства и емоции предизвиква това произведение на изкуството, доколко вътрешният свят на автора съответства на вашия мироглед. Обърнете внимание и на изображенията като водни пейзажи, планини, цветя - те оказват благоприятно въздействие върху енергетиката на дома.

Това са вещите, предизвикващи положителни емоции и прилив на енергия, но има и такива с противоположен ефект. Затова внимателно се вглеждайте в предметите във вашия дом. Добре е да се избавите от всичко, което предизвиква у вас отрицателни емоции. Нека всяка вещ в дома ви бъде любима и тогава той ще стане истинска крепост срещу всякакви житейски несгоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар