Мъдрости

"Съблазънта на далечното и недостижимото е измамна. Най-блестящата възможност е край теб."

петък, 18 юни 2010 г.

Фън шуй съвети

Фън шуй е древен и мъдър подход за начина, по който обкръжаващата ни среда ни засяга. Начинът, по който се чувстваме или действаме до голяма степен е афектиран от околната среда, която ни заобикаля. Затова, учейки как най-подходящо да организираме всичко, което ни заобикаля можем да подобрим живота си и това е учението Фън шуй.
Милиони хора вярват и живеят живота си, следвайки тези естествени сили. Има много различни „учения” за фън шуй. Добрият фън шуй консултант може да предложи начини за подобряване на заобикалящата ни среда и осигуряване на хармония във всеки дом или на всяко работно място, използвайки петте елемента: метал, вода, дърво, огън, земя. Разположението на всеки един от тези елементи влияе върху енергията на околната среда.

Няколко съвета как да организирате работната си среда според фън шуй:

1. Винаги сядайте на място със солидна стена зад гърба си. По този начин гарантирате, че имате подкрепа в живота си. Никога не сядайте с прозорец зад гърба си.
2. Ако искате да имате растения в офиса, то не е препоръчително това да е кактус или други растения с остри листа или бодили.
3. Ако около вашето работно място служителите често боледуват, използвайте висящи метални пръчки, които е хубаво да са около прозорец, за да може вятъра леко да ги полюлява. Други метални предмети могат да не са толкова ефективни.
4. Поставете в стаята висяща кристална сфера, която прогонва отрицателната енергия.
5. В офиса си никога не оставяйте отворена вратата пред вашето бюро. Това може да доведе до повече проблеми и трудности и да реорганизира вашия офис.
6. Не избирайте офис с две врати, защото положителната енергия влиза от едната врата и излиза от другата, без да се задържа при вас.
7. Не поставяйте копирна машина, принтер или факс близо до входна врата. Това причинява неудобство и енергията се разпръсва по-лесно.
8. Не поставяйте празна ваза близо до входната врата. По този начин след като енергията влезе в стаята празната ваза ще я изсмуче.
9. Не претрупвайте с вещи работното си място, бюрото ви трябва да бъде чисто и подредено.
10. Статуя на куче, разположена в близост до вратата на офиса. Статуята предпазва от зли влияние. Кучето и символ на смелост и просперитет.

Чрез придобиване на знания можем да разберем или подобрим обкръжаващата и среда, независимо от нейния характер. По този начин фън шуй ни позволява да подобрим начина си на живот и да увеличим енергията си чрез максимализиранe на силите на средата, в която се намираме.

2 коментара:

  1. Моето бюро е срещу вратата, точно срещу вратата, като чета това май не е добре. Аз самата не се чувствам много комфортно на това бюро, но шефа не мисля, че ще ми разреши да правя размествания. Замислям, че може би още като кандидатства за работа човек трябва да се огледа как са разположени мебелите.

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм чувала, че е хубаво да се поставят статуи на кучета или някакви страшни животни пред входната врата, които да пазят от лошата енергия. Когато живееш в апартамент е малко по-трудно, защото си в една сграда с много хора. А за кактусите в офиса ми стана малко странно, защото някъде бях чела, че кактуса отнема от отрицателната енергия на компютъра и е хубаво да стои до монитора.

    ОтговорИзтриване